BKR registratie verwijderen

Een BKR registratie verwijderen wordt steeds moeilijker gemaakt. Het BKR eist dat je dit eerst probeert via de kredietverstrekker. Maar er zijn ook andere manieren. Sta je in je recht, dan kan je dit bijvoorbeeld ook via de geschillencommissie van de BKR of zelfs via de rechtbank gedaan krijgen.

Het BKR maakt het steeds minder makkelijk om je registraties te verwijderen – zelfs als je gelijk hebt. Het is vaak nodig om een advocaat of andere bemiddelaar in dienst te nemen om je hierbij te helpen. Maar je kan het eerst ook zelf proberen. Je moet daarvoor wel goed weten wat je doet en zelf bezwaren kunnen indienen.

Speciale bureau’s die je hierbij kunnen helpen zijn bijvoorbeeld Dynamiet Nederland, maar er zijn ook andere bureau’s. Je kan het beste in zee gaan met een bekend bureau, en niet een of andere vaag bedrijf waar je maandelijks kosten moet betalen en die vervolgens niets voor je doen.

BKR registratie opvragen

Je gegevens bij het BKR opvragen is niet 123 gedaan. Je kan hiervoor terecht bij je bank maar je kan ook online bij het BKR aanvragen. Je moet hier wel geld voor betalen en bovendien moet je je identificeren bij de Bank of bij het Postkantoor. Inloggen met Digid of iDin is niet mogelijk.

BKR gegevens opvragen

Bij het BKR kan je zelf opgeven hoe je je eigen gegevens kan inzien. Wil je bijvoorbeeld eenmalig een overzicht thuis gestuurd krijgen, dan kan je daarvoor betalen. De andere optie is om een abonnement te nemen, dan kan je online ook je BKR gegevens bekijken. Je krijgt in dat geval ook direct een bericht als er een nieuwe BKR registratie is bijgekomen of als er iets anders in je gegevens verandert. Hier moet je wel jaarlijks een vast bedrag voor betalen.