BKR registratie opvragen

Je kunt je BKR-registratie online nakijken door een account aan te maken op de website van het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit kan online en gratis, en gaat via https://mijnkredietoverzicht.bkr.nl.


 
Bekijk hier gratis je BKR gegevens >>

 
Zodra je bent aangemeld, dan krijg je meestal direct toegang tot je BKR-registratie. Maar soms moet je account eerst goedgekeurd worden. Hier gaat dan wat tijd overheen. Dat kan soms zelfs enkele dagen duren, maar meestal enkele uren. Dit gebeurt omdat ze zeker willen weten wie jij bent en of jouw gegevens ook kloppen.

Inloggen bij het BKR gaat nu via IDIN. Dat gaat erg makkelijk. Als uw gegevens direct vindbaar zijn door het BKR, dan heeft u binnen enkele minuten online inzicht in uw gegevens. Als uw gegevens anders zijn dan hoe u in het systeem van het BKR staat, dan kan het langer duren voordat ze zichtbaar zijn. Het BKR zal je dan op de hoogte stellen als dit het geval is.

Je zult bovendien enkele controlevragen moeten antwoorden om je account aan te maken. Die controlevragen gaan over het adres waar je nu ingeschreven staat, en een adres waar in het verleden ingeschreven bent geweest. Het BKR kan deze vragen online controleren via de Basisregistratie van de gemeente waar jij op dit moment staat ingeschreven. Als jij niet meer precies weet welke adressen dat zijn, dan kun je dat controleren via https://mijn.overheid.nl

Bekijk hier gratis je BKR gegevens >>

Lees ook deze berichten

Als je wilt weten of je BKR-registratie hebt en wat er in je BKR-dossier staat, kun je online inloggen bij het BKR. In je BKR-account kun je meer informatie geven over je BKR-dossier, je registraties en wat er allemaal in staat. Het is belangrijk om te weten dat je een BKR-registratie kunt hebben, zonder dat je hiervan op de hoogte bent. Het is daarom zeer zeker aan te raden om bij het BKR te controleren of en hoe je geregistreerd staat. Het kost niets.

Inloggen bij het BKR gaat via iDIN. Niet door DigiD. DigiD staat voor Digitale Identiteit. Met DigiD is het mogelijk om in te kunnen loggen op websites van de overheid.  Het BKR is niet van de overheid. Het is een private instelling en heeft geen toegang tot Digid. iDIN is ontwikkeld door de banken en is speciaal bedoeld voor dit soort doeleinden. Het is vergelijkbaar met Digid, maar het is ook weer iets heel anders.


OpenBKR